[email protected]

Total Post: 24 posts.

[email protected]'s Videos

Selangor Shines FAM Tour 2010

Majalah Gaya Travel sekali lagi melancarkan Program Selangor Shines FAM Tour 2010 (SSFT 2010) dengan kerjasama kerajaan Negeri Selangor dan Kementerian Pelancongan Negeri Selangor bermula pada 25 Jun sehingga 29Jun 2010. Program ini merupakan lanjutan daripada program Selangor Discovery Fam …

Hari Pelarian bagi membela nasib yang teraniaya

Sempena Hari Pelarian sedunia, 20 Jun 2010, Pesuruhjaya Tinggi Pelarian (UNHCR) mengadakan sambutan dengan meriah berpusat di Kuala Lumpur Sentral selama dua hari berturut-turut.

Selangor Muzikal extravaganza 2010

Kementerian Pelancongan Negeri Selangor sekali lagi menganjurkan Selangor Muzikal Extravaganza (SME 2010) bermula 25 Jun hingga 18 Julai 2010. Pembukaan tirai muzikal ini akan diadakan pada 26 Jun 2010 di Padang Timur, Petaling Jaya bermula jam 8.00 malam. Pelbagai aktiviti …

Kerajaan S’gor menawarkan pinjaman pendidikan untuk pelajar SPM cemerlang

Kerajaan Selangor menawarkan pinjaman untuk pelajar cemerlang lepasan SPM yang ingin melanjutkan pelajaran, dengan anak Selangor diberi keutamaan.

‘Selamatkan Palestin’ kesinambungan kempen SMS untuk Gaza

Satu pameran ‘Selamatkan Palestin’ diadakan di Kuala Lumpur Sentral anjuran Perikatan Keamanan Rakyat Malaysia (Aman Malaysia) sepanjang minggu ini bermula hari ini.

Hadiah utama lumayan tiada pemenang diumumkan

Cabaran RM1juta 100Plus masih belum diumumkan pemenangnya.

Syabas: Operasi potong bekalan air bil tertunggak

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi Pusat Perkhidmatan Syabas di talian bebas tol 1-800-88-5252 atau melalui SMS dengan menaip PUSPEL dan hantar ke 39222.

Tiket diberi salah tak berganti

Alkisah aduan pelanggan GSC yang diberi tiket salah di pawagam.

Kesilapan letak pemadam api punca sebenar kejadian

Pemadam api sepatutnya ditinggalkan berdekatan dengan pam, bukan dikunci dalam stesen seperti dilakukan pihak BHPetrol.

BHP: ‘It was a misunderstanding’

Komunitikini spoke with two Boustead Petroleum (BHP) representatives for their views on the incident that has drawn public ire and calls to boycott the firm.

Berita susulan:BHP beri penjelasan berhubung insiden sebenar

BHP berkata insiden itu merupakan kisah salahfaham disebabkan lokasi stesen BHP Taman Pertama yang jauh daripada jalan utama.

Kemas kini: Tidak mahu beri pemadam api mangsa hangus terkorban

CHERAS – Satu kemalangan berlaku di lebuhraya Cheras yang melibatkan tiga buah kenderaan iaitu lori sayur, Perodua Myvi, dan Toyota Vios hingga menyebabkan satu nyawa mati terbakar kira-kira jam tiga pagi tadi. Seorang saksi kejadian, Teo Chai Yong, 31, yang …

OrphanCare mengurangkan pembuangan bayi

OrphanCare merupakan pusat perlindungan bayi pertama sepertinya di Malaysia.

Kembalinya Malaysia Chocolate Fair

Nantikan Malaysia Chocolate Fair yang akan diadakan pada 4 hingga 6 Jun, 2010 berpusat di ekspo Danga City Mall, Johor Bahru.

Penumpang LRT ditipu oleh penjual tiket tidak sah

Penumpang bersungut ditipu hidup-hidup dapat tiket train kosong .

MBPJ bapa angkat atlet SUKMA 2010

Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) diberi pengiktirafan menjadi bapa angkat kepada atlet Selangor yang akan bertanding dalam kejohanan Sukan Malaysia Melaka(SUKMA).

Youth Festival 2010 memberangsangkan!

Tinjauan Komunitikini di pesta Youth '10 di PWTC mendapati sambutan hangat dari golongan muda, dan acara yang dikendalikan dengan baik.

MNS Open Day 2010

This year Malaysian Nature Society (MNS) Selangor’s Open Day will be extra special. It will be held on World Environment Day and we shall also be celebrating MNS’ 70th anniversary! MNS Open’s Day will be held on Saturday, 5th of …

Pertingkatkan prestasi perkhidmatan MPS

Alkisah mesyuarat Majlis Perbandaran Sepang yang turut dihadiri Komunitikini.

Sesi dialog residen Bandar Sri Damansara bersama OCPD Petaling Jaya.

Satu sesi dialog bersama residen Bandar Sri Damansara dengan YACP Tuan Arjunaidi Mohammad, OCPD Petaling Jaya di Persiaran Perdana, Bandar Sri Damansara diadakan pada hari Sabtu baru-baru ini.

Giant pusat beli-belah rasmi FIFA 2010

Piala Dunia muncul lagi! Kini Hypermarket Giant menjadi pusat rasmi barangan dagangan Piala Dunia yang akan berlangsung tidak lama lagi. Para penggemar bola sepak bolehlah menghangatkan lagi ‘demam bola’ yang akan melanda tidak lama lagi dengan mendapatkan barangan cop rasmi …

The 6th WIEF Marketplace of Creative Arts

The WIEF Marketplace of Creative Arts is a stunning display of various creative forms from Muslim communities the world over.

Kordel’s Charity Walk

Kordel’s Charity Walk 2nd Annual Kordel’s Charity Walk will be held on 30 May,2010 at Taman Bandaran Kelana Jaya. This is a charity drive to increase public awareness and raises fund to fight arthritis. The fund raised will support the …

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE